Kotimaisen tomaatin ja kurkun suursesonki alkamassa – heijastuu myös hintoihin

Ruoka · Tim Isokivi

Kotimaista kasvista ruokapöytäänsä kaipaaville on hyviä uutisia. Kauppapuutarhaliiton mukaan kotimaisten kasvihuonevihannesten suursesonki on alkanut. Sen myötä Suomessa kasvatettujen tomaattien ja kurkun tarjonta kaupoissa kasvaa.

Ruokakauppojen hedelmä- ja vihannesosastojen antimien, kuten tomaattien korkeat hinnat ovat voineet tulla järkytyksenä kuluttajille talven aikana. Kotimaisten kasvihuonevihannesten suursesongin alkamisen luvataan kuitenkin tietävän myös edullisempia hintoja.

– Hyvä tarjonta heijastuu tietenkin myös kuluttajahintoihin, kertoo tiedotteessa Kauppapuutarhaliiton toiminnanjohtajan sijainen Lassi Remes.

Kurkun ja tomaatin viljelymääriin vaikutti tilapäisesti haasteellinen talvi. Poikkeustilanne on kuitenkin ohi, ja kevätsesonki käynnissä. Kevään aikana kasvihuoneista saadaan myös runsaasti kotimaisia salaatteja, yrttejä, paprikaa ja chiliä.