Kunnat tarjoavat 55 000 kesätyöpaikkaa – eniten puisto- ja puutarhatöitä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kunta- ja hyvinvointiala tarjoaa nuorille ensi kesänä yhteensä noin 55 000 kesätyöpaikkaa. Suurin osa, 90 prosenttia kaikista alan työnantajista tarjoaa kesätöitä nuorille. Kunta-alalla nuorille tarjottavia kesätöitä on eniten puisto- ja puutarhatöissä, kulttuuri- ja nuorisopalveluissa sekä varhaiskasvatuksessa.

Hyvinvointialalla nuoret kesätyöntekijät sijoittuvat yleisimmin sosiaalipalvelujen ja terveydenhuollon tehtäviin sekä toimistotöihin. Yli puolet kunta-alan työnantajien tarjoamista työpaikoista on suunnattu peruskoululaisille ja vajaa kolmannes kesätyöpaikoista ammattiin opiskeleville tai yliopisto-opiskelijoille. Hyvinvointialalla kuusi kymmenestä paikasta on suunnattu ammattiin opiskeleville tai yliopisto-opiskelijoille ja noin 14 prosenttia peruskoululaisille ja lukiolaisille.

– Erityisesti kunta-alalla kesätöihin otetaan paljon nuoria, joilla ei ole aiempaa työkokemusta. Tämä nähdään mahdollisuutena tutustuttaa nuoria kunta-alan töihin, sanoo KT:n työmarkkinatutkija Riikka Krause.