Poliisi epäilee jonkun tappaneen Jykä-merikotkan Oulussa – vihjeitä kaivataan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lintuharrastajien keskuudessa tunnetun Jykä-merikotkan epäillään joutuneen rikoksen uhriksi. Poliisi epäilee jonkun tappaneen linnun. Viranomaiset pyytävät yleisöltä mahdollisia vihjeitä tapaukseen liittyen.

Oulun poliisilaitoksen tiedotteen mukaan joku saattoi tappaa Jykä-merikotkan Puolan Joukokylässä Taivalkoskentien varrella. Jykä oli tuhansien ihmisten seuraama ja tuntema merikotka. Se oli sateliittiseurannassa huhtikuusta 2020 lähtien.

Epäiltyä luonnonsuojelurikosta tutkiva Oulun poliisilaitos pyytää havaintoja merikotkan liikkeistä loppuvuoden 2022 ajalta. Harvinaisten, rauhoitettujen lintujen tappaminen on luonnonsuojelurikos, josta seuraa tekijälle tuhansien eurojen lasku. Merikotkan arvo on 7 400 euroa.