Twitterissä suursiivous: ”Seuraajien määrä voi pudota”

Digi · Tim Isokivi

Mikäli haluat säilyttää tilisi Twitterissä mutta et ole ollut palvelussa aikoihin aktiivinen, kannattaa nyt alkaa toimiin. Hiljaisina pysytelleet tilit ovat nimittäin vaarassa joutua poistetuksi.

Twitterin viime vuonna ostanut miljardööri Elon Musk kertoi somepalvelun aloittavan epäaktiivisiin tileihin kohdistuvat toimet. Ne tilit, joilla ei ole ollut toimintaa vuosiin, poistetaan. Muskin mukaan tilien sisältö tullaan kuitenkin jollain tavalla arkistoimaan.

Musk ei twiitissään tarkentanut, mitä epäaktiivisuudella tässä tapauksessa tarkoitetaan. Tiedossa ei toistaiseksi ole, milloin epäaktiivisia tilejä aletaan poistamaan. On myös toistaiseksi epäselvää, onko arkistoitujen tilien omistajilla jokin mahdollisuus päästä niihin käsiksi jälkikäteen.