Helikopterit täyttävät Etelä-Suomen taivaan – puolustusvoimat paljasti syyn

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Etelä-Suomessa voi tällä viikolla näkyä runsain määrin helikoptereita, minkä lisäksi tiedossa voi olla myös meluhaittaa. Syynä on Utin jääkärirykmentin johtama Southern Griffin 23 -pääharjoitus. Se järjestetään 10.-21. toukokuuta.

Harjoituksiin osallistuu yhteensä noin 1 150. Mukana on Puolustusvoimien henkilöstöä, viranomaisyksiköiden edustajia sekä kansainvälisiä kumppaneita Yhdysvalloista ja Euroopasta. Harjoitusjoukkojen toiminta näkyy Etelä-Suomen maa-, meri- ja ilma-alueilla.

Utin jääkärirykmentistä harjoitukseen osallistuu NH90-kuljetushelikoptereita ja MD500-kevythelikoptereita. Lisäksi harjoitukseen liittyy Ranskan Tiger, Caracal, Gazelle ja Cougar -helikop­te­reiden sekä Yhdysvaltojen U-28A Draco tiedustelu- ja valvontakoneen lentotoimintaa. Yhdysvaltojen MC-130J Commando II -kuljetuskone tukee harjoitusta.

Lentokaluston ohella harjoituksessa käytetään venekalustoa Suomesta ja Yhdysvalloista. Harjoitusten lentotoiminta ja koulutuksessa käytettävät harjoitusammuntatarvikkeet voivat aiheuttaa meluhaittaa harjoitusalueella.