Karaokeyhtiö paljasti: Käärijä on Euroviisujen ykkössuosikki kansainvälisesti

Viihdeuutiset · Stara.fi

34 maassa toimiva kansainvälinen karaokepalvelu Singa on selvittänyt, että tilastojen mukaan Suomen euroviisuedustaja Käärijän kappale Cha cha cha on tällä hetkellä suosituin euroviisukappale ja selvästi edellä Ruotsin Loreenin Tattoo-kappaletta. Yhtiö kerää tietoja lauletuista kappaleista Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Australiassa. Yllätystä lisää se, että lauletuin kappale on suomenkielinen.

Yhtiöllä on käytettävissään tuoretta lauludataa tuhansista kodeista, ravintoloista ja muista laulupaikoista ympäri maailmaa. Tämän datan perusteella euroviisukappaleista eniten lauletaan Käärijää. Loreen tulee kuitenkin perässä selvänä kakkosena. Norjalaisen Alessandran Queen of Kings ja Ukrainan Tvorchi ovat kaukana kärkikaksikon takana.

Myös Suomessa Cha cha cha on noussut lauletuimmaksi karaokekappaleeksi ohi kestosuosikkien, joita ovat Vesa-Matti Loirin version Eino Leinon runosta Lapin kesä ja Baddingin ikivihreä Paratiisi. Suomen viisukarsinnoissa hyvin menestynyt Kuumaa on noussut Suomessa kymmenen lauletuimman joukkoon. Lauletuimmat karaokebiisit Suomessa on listattu alla.

1. Cha cha cha – Käärijä2. Lapin kesä – Vesa-Matti Loiri3. Paratiisi – Rauli Badding Somerjoki4. Surujen kitara – Topi Sorsakoski, Agents5. Sininen huivi – Souvarit6. Ylivoimainen – Kuumaa7. Viidestoista yö – Juice Leskinen8. Vihreät niityt – Olavi Virta9. Pyydä vain – Kirka10. Tuomittuna kulkemaan – Samuli Edelman, Vesa-Matti Loiri