Finnair tiukentaa matkatavararajoitusta – somekritiikki räjähti heti

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Finnairin lennoilla matkustavien on syytä olla jatkossa tarkkana käsimatkatavaroiden suhteen. Lentoyhtiö on ilmoittanut tiukentavansa matkatavararajoituksia ja muuttavansa lipputyyppejä kesäkuun alussa.

Economy Light -lippu korvataan kesäkuussa Finnairin Europan sisäisillä matkoilla Superlight-lipulla. Se sisältää yhden pienen istuimen alla kuljetettavan laukun mutta ei muita käsimatkatavaraa. Myös lentoasemalla tehtyjen ostoksien täytyy mahtua istuimen alle laitettavaan laukkuun.

Sallitun matkatavaran määrä pienenee Business-luokassa Euroopan lennoilla ja kaukolennoilla. Business Light -lippu sisältää jatkossa yhden pienen laukun ja yhden isomman käsimatkatavaran. Classics-lippu sisältää niiden lisäksi ruumaan menevän matkatavaran.

Istuimen alla kuljetettavan laukun enimmäiskoko on 40 x 30 x 15 senttiä. Isomman käsimatkatavaran enimmäiskoko on 55 x 40 x 23 senttiä. Kaikki erikoismatkatavarat kuten sukset, golflaukut ja raskaat laukut on ostettava lisäpalveluna.

Finnair perustelee tiedotteessaan päätöstä käsimatkatavaran lennoilla aiheuttavilla haasteilla. Yhtiön mukaan käsimatkatavaroiden kasvanut määrä hidastaa koneeseen nousua ja vaikuttaa lentojen täsmällisyyteen sekä matkustusmukavuuteen. Sosiaalisessa mediassa Finnairin uudet säännöt otettiin vastaan ristiriitaisin tuntein, sillä ne saivat osakseen myös laajasti kritiikkiä.