Poliisilla tehoratsiat viikonloppuna – paljasti jo valvonnan painopisteen

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisi suorittaa jälleen viikonloppuna tehostettua valvontaa koko maan liikenteessä. 19.-21. toukokuuta tehovalvnnan kohteena ovat mopojen ja muuden kevyiden kaksi-, kolme- ja nelipyöräisten ajoneuvojen käyttö ja kunto.

Poliisihallituksen tiedotteen mukaan valvontaa kohdistetaan paitsi kuljettajien kuntoon ja ajokortin riittävyyteen, myös ajoneuvon kuntoon sekä liikennesääntöjen noudattamiseen. Erityisesti nuorten ajaminen kiinnostaa poliiseja. Valvonnassa puututaan myös häiritsevään ajoon ja ajoneuvojen meteliin asuinalueilla ilta-aikaan.

– Nuorten liikenneturvallisuus on yksi keskeisistä poliisin liikenneturvallisuustyön kohteista ja viikonlopun valvonnalla pyrimme vaikuttamaan nuorten käyttämien ajoneuvojen ja liikkumistapojen turvallisuuteen, kertoo tiedotteessa poliisitarkastaja Tuomo Katajisto.

Viime vuoden vastaavassa valvonnassa poliisi otti kiinni 11 rattijuoppoa ja tapasi 66 kuljettajaa, joilla oli puutteellinen ajo-oikeus. Kunnoltaan määräysten vastaisia ajoneuvoja löytyi lähes 300. Katajisto neuvookin myös nuorten huoltajia tarkistamaan nuoren käyttämän ajoneuvon kunnon.