Fazer lanseerasi kaakaottoman suklaan

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Fazer tuo myyntiin ennennäkemättömän tuotteen. Yhtiö on lanseerannut Fazer Taste the Future -makeislevyn. Se maistuu suklaalle, muttaa ei sisällä lainkaan kaakaota.

Fazerin mukaan Taste the Future kehitettiin analysoimalla suomalaisten viljojen makuprofiileja ja yhdistelemällä niitä muihin kasvipohjaisiin ainesosiin. Kaakaota muistuttava maku saadaan paahtamalla ruista. Makuprofiilia täydentä kasvirasva.

Taste the Future on osa Fazerin ohjelmaa, jonka tavoitteena on kehittää tulevaisuuden suklaa. Makeislevyissä käytettävä vilja, kaura ja ruis tulevat Lahden alueelta. Vegaaninen tuote ei sisällä palmuöljyä, jonka Fazer on sitoutunut poistamaan makeis- ja keksituotteistaan vuoden 2024 loppuun mennessä.

Fazer Taste the Futuresta on tarjolla kaksi makuvaihtoehtoa, mustikan makuinen Blueberry ja suolakaramellin makuinen Salted Caramel. Levyjä valmistetaan Helsingissä rajoitettu erä. Käsintehdyt tuotteet saapuivat myyntiin 16. toukokuuta Fazer Cafe Kluuvikatu 3:ssa Helsingissä sekä Gateau-myymälöissä Tukholmassa ja Malmössä.