Kerrankin jotain spessua matkailuun? Suuntaa Kanadan Newfoundlandiin ja Labradoriin

Matkailu · Terhi Piiroinen

Aurinkorannat on nähty. Välimeren saaret on nähty. Jenkit on kierretty ristiin rastiin ja Afrikan safarit koluttu läpi. Aasiassa on vietetty aikaa yllin kyllin. Kaikki turistit ovat jo nähneet Lontoon, Berliinin ja Rooman. Mikä olisi tarpeeksi kiinnostava kohde?

Karu ja syrjäinen Kanadan alue ei kuulosta paikalta, jonne haluaisi ensimmäisenä matkustaa lomailemaan. BBC:n matkailusivu on kuitenkin poiminut Newfoundlandin ja Labradorin provinssin esittelyyn, jotta erityisiä matkailukokemuksia haluavat löytäisivät tälle syrjäiselle maailmankolkalle.

Alueella on totuttu sinnittelemään ja pärjäämään vähällä. Provinssissa asuvalla väellä on hallussaan taitoja, joista moni voisi olla vain kateellinen. Tämä sinnikkyys ja osaavaisuus kiinnostaa yhä useampaa matkailijaa. Moni on ryhtynyt opettelemaan erilaisia selviytymistaitoja ja nykymaailma on saanut ihmisiä palaamaan juurilleen ilman ylenpalttisia yltäkylläisyyksiä.

Newfoundland ja Labrador käyttää nykyään matkailua apuna paikallisen kulttuurin suojelemisessa. Vuonna 2020 matkailu työllisti yli 20.000 ihmistä. Alueen maisemat ovat henkeäsalpaavia, mutta siellä pääsee myös käytännön töiden pariin, kuten opettelemaan veneen rakentamista tai villapaitojen neulomista. Nyt kohteessa järjestetään jopa kulttuuri- ja ruokafestivaaleja.

– Olemme ylpeitä siitä, kuinka omavaraisia ​​olemme. Kun turisteja alkoi tulla, aloimme arvostaa muita asioita: musiikkiamme, ruokaamme, huumorintajuamme, Elizabeth Murphy, The Heritage Foundation of Newfoundland and Labrador -säätiön hallituksen jäsen kertoo.