Nepalilaismies rikkoi jälleen maailmaennätyksen – nousi Everestin huipille 27. kertaa

Matkailu Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mount Everestin huipulle nouseminen on monille länsimaalaisille kiipeilijöille uran suurin tavoite. Nepalilaiselle Kami Ritalle se on sen sijaan lähes arkipäivää. Hän on kiivennyt vuorelle jo 27 kertaa.

Kami Rita valloitti Mount Everestin 27. kerran keskiviikkona. Hän rikkoi edellisen maailmanennätyksen, jonka nepalilainen Pasan Dawa saavutti vasta sunnuntaina kiivettyään Everestille 26. kerran. Ennätys kuului myös ennen Dawaa Ritalle.

Rita toimi AFP-uutistoimiston mukaan oppaana vietnamilaisen kiipeilijän oppaana. Hän kuuluu šerpa-kansaan, jonka monet jäsenet ovat ansioituneita vuorikiipeilijöitä ja Himalajan vuoriston oppaita. Rita kiipesi Mount Everestin yli 8 800 metrin korkeuteen kohoavalle huipulle ensi kerran vuonna 1994.