Robottikamera tutki sadevesiviemäriä – löysi sieltä vaarallisen pedon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Robottikamerat pääsevät paikkoihin, joiden tavoittaminen ihmisvoimin voisi olla haastavaa. Lisäksi niiden avulla voidaan välttyä hurjilta kohtaamisilta luontokappaleiden kanssa, kuten tuore video osoittaa.

Floridan Oviedossa ihmeteltiin toukokuun alussa paikallisissa sadevesiviemäreissä havaittuja ongelmia. Kaupungin työntekijät lähettivät robottikameran tutkimaan asiaa. Robotti kohtasi jotain, mitä työntekijät luulivat alkuun rupikonnaksi

Pian selvisi, että rupikonnan sijaan viemärissä lymyili puolitoistametrinen alligaattori. Matelija vaikutti pelkäävän robottia enemmän kuin robotti sitä. Se peruutti nähdessään oudon ilmestyksen edessään ja pinkaisi pakoon tunkeilijan liikuttua liian lähelle.

– Jälleen yksi hyvä syy olla harhailematta sadevesiviemäreissä! Onneksi työntekijöillämme on käytössä robotti, Oviedon kaupungin Facebook-julkaisussa kerrottiin.