Spider-Man-tähti Tom Holland raittiina yli vuoden – rankka rooli vaati veronsa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Näyttelijä Tom Holland tunnetaan erityisesti roolistaan tuoreiden Marvel-elokuvien Spider-Manina eli Hämähäkkimiehenä. Nyt brittinäyttelijä on paljastanut lopettaneensa alkoholin käytön jo jonkin aikaa sitten.

Holland näyttelee pääroolia Apple TV:n tulevassa tositapahtumien inspiroimassa The Crowded Room -minisarjassa. Sarja kertoo Billy Milliganista, ensimmäisestä ihmisestä joka sai Yhdysvalloissa vapauttavan tuomion dissosiatiivisen identiteettihäiriön vuoksi. Rankka rooli sai näyttelijän pohtimaan omaakin mielenterveyttään.

– Näyttelemisen fyysinen haastavuus on minulle tuttua toimintaroolien vuoksi. Henkinen taakka sen sijaan tuli yllätyksenä. Roolista toipuminen ja todellisuuteen palaaminen kesti aikansa, Holland kuvaili Entertainment Weekly -lehdelle.

Rooli kävi Hollandille rankaksi, mutta se opetti häntä myös tiedostamaan paremmin mielenterveyteen liittyviä asioita. Näyttelijä kertoo esimerkiksi tunnistavansa nykyään paremmin häntä stressaavia tekijöitä. Hollandin mukaan hän on ollut nyt raittiina vuoden ja neljän kuukauden ajan ja viettänyt taukoa sosiaalisesta mediasta.