Helsingin ja Espoon kaupunkipyöriin uusi tilausmuoto – näin edullisesti polkupyörä kuukaudeksi

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaupunkipyörät ovat kesäaikaan ympäristöystävällinen ja kuntoa ylläpitävä vaihtoehto esimerkiksi joukkoliikenteelle ja sähköpotkulaudoille. Helsingissä ja Espoossa kaupunkipyörän käyttöoikeuden ostamiseen on ilmestynyt uusi vaihtoehto.

Helsingin seudun liikenteen mukaan kaupunkipyörän saa nykyään käyttöönsä 30 vuorokaudeksi 7 euron hintaan. Vastaavasti koko kauden hinta on 35 euroa ja esimerkiksi yhden päivän hinta viisi euroa. 30 vuorokauden tilaus on voimassa toistaiseksi, joten se pitää irtisanoa erikseen.

Pyörällä saa ajaa rajattomasti kerrallaan 30 minuutin ajan. Sen ylittävästä ajasta veloitetaan euro jokaisesta seuraavasta puolesta tunnista. Kaupunkipyöräkausi on voimassa huhtikuun alusta lokakuun loppuun.