Varma kesän merkki – alkuviikosta voi ukkostaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa on päästy nauttimaan lämpimistä ja poutaisita korkeapainesäistä. Maanantaina 15. toukokuuta Ylivieskassa mitattiin kevään toistaiseksi ylin lämpötila, 24,7 astetta. Nyt korkeapaine on kuitenkin väistymässä.

Vielä 22. toukokuuta sää on pitkälti aurinkoinen ja poutainen, lämpötilojen hipoessa pakoitellen 24 astetta. Iltapäivästä etelä- ja keksiosaan leveää Forecan mukaan sadekuuroja. Myös ukkonen saattaa jyristä.

Sadekuuroja tulee tiistaina suuressa osassa maata. Samalla myös ukkoset ovat jälleen mahdollisia. Sademäärissä on suurta vaihtelua, ja jopa saman kaupungin sisällä voi olla sekä poutaista että rankkasateita.

Loppuviikolla sää viilenee ainakin hetkeksi. Esimerkiksi torstaina lämpötilat voivat vaihdella etelän ja idän 15-20 asteesta Lapin alle 10 asteeseen. Viikonlopuksi Suomeen saattaa tulla jälleen sateita, mutta samalla lämpötilan ennustetaan hiljalleen nousevan.