Instagram haastaa Twitterin – voi ilmestyä jo kesällä

Digi · Tim Isokivi

Twitterissä viime kuukausina tapahtuneet muutokset eivät ole olleet monien mieleen, mikä on saanut yhtiön kilpailijat liikkelle. Nyt Meta-yhtiön on paljastettu kehittelevän omaa Twitterin haastajaa.

Metan oma Twitter-tyylinen, tekstisisältöön pohjaava sovellus toimisi Instagram-brändin alla. Projektista yksityiskohtia paljastaneen Lia Habermanin mukaan palveluun kirjauduttaisiin Instagram-tunnuksilla. Sovelluksen profiilin tiedot ja seuraajat olisivat samat kuin Instagramissa.

Ruudunkaappausten perusteella sovellus muistuttaisi pitkälti juurikin Instagramin ja Twitterin välimuotoa. Käyttäjät voivat alusta lähtien päättää itse, kuka voi vastata heidän julkaisuihinsa ja mainita heidät omissa julkaisuissaan. Sovellus on ilmestymässä näillä näkymin vielä kesän 2023 aikana.

Myös tuoreesta BlueSky-sovelluksesta on povattu varteenotettavaa haastajaa Instagramille. Sovelluksen taustalla on muun muassa Twitterin alkuperäinen perustaja Jack Dorsey. Toistaiseksi BlueSkyn käyttäjiksi pääsevät kuitenkin vain kutsun saaneet.