Kurt Cobainin sähkökitara huutokaupattiin 595 000 dollarilla

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Rockin suurnimiin lukeutuvien tähtien käyttämät kitarat vaihtavat usein omistajia kun niitä huutokaupataan jättihinnoilla. Taannoin Yhdysvalloissa huutokaupattiin muun muassa Jimi Hendrixin japanilainen Sunburst-sähkökitara. Muusikon isältään lahjaksi saaman soittimen uskotaan menevän kaupaksi noin 250 000 dollarin hintaan, Kurt Cobainin akustinen kitara sekä vuonna 1975 valmistettu Martin D-28 -sähkökitara, jota Elvis käytti.

Nyt Nirvanan keulahahmon Kurt Cobainin sähkökitara myytiin jättihinnalla eteenpäin. Kurt Cobainin käyttämä Fender Stratocaster -kitara huutokaupattiin viikonloppuna järjestetyssä huutokaupassa lähes kymmenen kertaa suuremmalla hinnalla kuin mitä sen arvoksi on kerrottu. Kitaran arvo oli People-sivuston mukaan arvioitu 60.000 dollariin, mutta siitä maksettiin huutokaupassa 595.000 dollaria.

Sähkökitara oli sellainen, jonka Kurt Cobain oli rikkonut lavalla kesken esityksensä. Kitara on kasattu ja korjattu ehjäksi, mutta sillä ei kuitenkaan pysty enää soittamaan. Kitarassa on myös bändin jäsenten, Kurt Cobainin, Krist Novoselicin ja Dave Grohlin nimikirjoitukset. Sen lisäksi kitarassa lukee Kurt Cobainin kirjoittama tervehdys: ”Hell-o Mark! Love, Your Pal, Kurdt Kobain / Washed up rockstar”.