Kotimaisten kielten keskus: Kuukauden sana on käärijänvihreä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kotimaisten kielten keskus (Kotus) valitsee kuukausittain kuukauden sanan. Toukokuun kuukauden sana on ajankohtaisesti käärijänvihreä. Sanan taustalla on tietenkin Euroviisuissa Suomea edustaneen Käärijän kuuluisa vihreä bolero.

Kotus perustelee päätöstä sillä, että Käärijä toi väriä kevääseen. Hänen esiintymisasuun kuuluva kirkkaanvihreä bolero inspiroi monia ilmaisemaan tukeaan viisuedustajalle mielikuvituksellisin keinoin. Käärijänvihreäksi nimetty väri valtasi sekä katukuvan että sosiaalisen median.

– Toukkaboleron mallia ja väriä mukailevia asusteita valmistettiin eri materiaaleista, kaupan hyllyt ja shoppailijoiden ostoskorit täyttyivät vihreistä tuotteista ja rakennuksia valaistiin loistamaan neonvihreinä. Vihreä aalto pyyhkäisi Suomen yli ja roiski iloisesti euroviisuedustajan nimikkoväriä mennessään. Kotimaisten kielten keskuksen sivuilla todetaan.