Dokumenttitähti Louis Theroux syksyllä Suomeen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläinen televisiotoimittaja Louis Theroux on tullut tunnetuksi erityisesti lukuisista dokumenteistaan, joissa käsitellään ravisteleviakin aiheita. Tänä vuonna palkittu toimittaja, tuottaja, kirjoittaja ja tv-kasvo saapuu Suomeen.

Theroux on kiinnitetty Levillä järjestettävän Aurora-tulevaisuustapahtuman pääpuhukaksi. Hän tulee keskustelemaan Yle Perjantaista tutun Sean Ricksin kanssa Summit-konferenssikeskuksessa 17. marraskuuta. Pääpuhujan lisäksi tapahtumassa kuullaan eri alojen asiantuntijoita, jotka avaavat näkemyksiään esimerkiksi sivistyksestä ja tasa-arvosta.

– Olemme todella innoissamme siitä, että Louis Theroux saapuu Suomeen, ja vieläpä Leville. Tämä tekee tapahtumasta todella ainutlaatuisen kokemuksen. Toivomme, että saamme paikan päälle suuren yleisön, sillä tämä on harvinainen tilaisuus, jota ei kannata missata, kertoo tiedotteessa Visit Levin tapahtumapäällikkö Pilvi Mäenpuro.

Therouxin töihin kuuluvat muun muassa Vinksahtaneet viikonloput -sarja ja lukuisat Suomessakin esitetyt dokumentit. Niiden aiheena ovat olleet muun muassa päihdeongelmat, köyhyys, skientologia, vankilat ja uskonnollinen fundamentalismi. Therouxin keskusteluosuuteen Levi Summit auditoriossa on yleisölle vapaa pääsy.