Upea video: Näin upeita Sveitsin Alpit ovat junasta käsin

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sveitsin Alpeilla avautuvat silmiä hivelevät maisemat, joita on mahdollista ihailla esimerkiksi vuoristoa pitkin kulkevasta junasta käsin. Mikäli paikan päälle matkustaminen ei onnistu, voi niitä ihailla nyt myös kotisohvalta käsin.

Switzerland is Lifen jakamalla näyttävällä videolla hypätään Sveitsin Alpeilla kulkevan junan kyytiin aitiopaikalle. Junan päämääränä on Pilatus-vuori. Pilatuksen korkein huippu, Tomlishorn kohoaa jopa 2 128 metrin korkeuteen merenpinnan tasosta mitattuna.

Matka vuoristossa kulkee läpi metsien, niittyjen ja tunneleiden. Rinteitä halkova juna kulkee maailman jyrkintä hammasrataa pitkin. Huippua kohti kulkiessa junasta avautuvat henkeäsalpaavat, lähes taianomaiset maisemat.