Se tapahtui taas – jumiin jäänyt valtava alus tukki Suezin kanavan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Egyptissä sijaitsevalla Suezin kanavalla on merkittävä rooli kansainvälisessä rahtiliikenteessä. Torstaina Suezissa todistettiin uhkaavaa tilannetta, kun valtava alus jäi jumiin kanavaan. Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta.

Hongkongin lipun alla liikennöivä Hin Hai Tong 23 -rahtialus jäi jumiin kanavaan varhain torstaiaamuna. 190 metriä pitkä alus tukki liikenteen myös muilta alukslta. Paikalle hälytetyt hinaajat yrittivät saada rahtialusta liikkeelle.

Hin Hai Tong 23 onnistuttiin lopulta irrottamaan kanavaviranomaisten toimesta. Urakka kesti The Guardian -lehden mukaan noin tunnin ja 16 minuuttia.

Suezin kanava tukkiutui vuonna 2021 Ever Given -aluksen jäätyä jumiin. 400-metrinen alus ehti olla jumissa kanavassa noin viikon, vaikuttaen satojen muiden laivojen liikennöintiin.