Älyhousut ilmoittavat, jos vetoketju on auki

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Housujen vetoketjun auki jääminen voi johtaa noloihin tilanteisiin julkisilla paikoilla. Ohjelmistoinsinööri Guy Pundontilla ei tätä ongelmaa kuitenkaan ole. Kiitos kuuluu hänen älyhousuilleen.

Dupont sai ystävältään pyynnön kehitellä housut, jotka varoittaisivat niin kutsutusta hevoset karkaavat -tilanteesta. Hän keksi varustaa farkut vetoketjun lähelle kiinnitetyllä sensorilla. Se on puolestaan yhteydessä vaatekappaleen taskussa olevaan ESP32-mikro-ohjaimeen.

Haarovälin tuntumassa oleva sensori tunnistaa, mikäli housujen vetoketju on jäänyt auki. Pari sekuntia myöhemmin mikro-ohjain lähettää tiedon asiasta älypuhelimeen. Käyttäjä saa varoituksen vaaratilanteesta älypuhelimensä näytölle ilmestyvän ilmoituksen muodossa.