Youtube-tarinoille lähtöpassit – kilpailijalta kopioitu ominaisuus ei saanut tuulta alleen

Digi · Tim Isokivi

Youtuben Stories-sisältö eli tarinapäivitykset saavat tänä kesänä lähtöpassin palvelusta. Tarinat-ominaisuus antoi käyttäjille mahdollisuuden luoda lyhyitä, pystysuntaisia videoita.

Tarinavideot ilmestyivät Youtubeen ensi kerran vuonna 2017 Reels eli Kelat-nimellä. Ominaisuus oli kehitetty kilpailemaan lyhyeen videosisältöön erikoistuneiden Snapchatin ja TikTokin kanssa. Tarinat eivät kuitenkaan lopulta kaiketi saavuttaneet suurta suosiota Youtubessa.

Youtuben mukaan tarinapäivitykset jäävät lopullisesti historiaan 26. kesäkuuta 2023, ja sisällöntuottajia tullaan vielä tiedottamaan asiasta. Youtube tulee jatkossa keskittymään perinteisempään videosisältöön ja Youtube Shorts -palveluun. Myös Youtube Shorts keskittyy lyhyisiin videoihin TikTokin tapaan.