Netflix toteuttaa uhkauksensa – salasanojen jakaminen loppuu Suomessakin

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Netflixin jo etukäteen kohua aiheuttanut uudistus on saapumassa Suomeen. Jatkossa käyttäjätielien jakamista rajoitetaan ankaralla kädellä. Suomen ohella rajoituksia on tehty yli sadassa maassa.

Jatkossa yksittäistä Netflix-käyttäjätiliä voivat käyttää vain samassa taloudessa asuvat. Mikäli tilin haluaa jakaa, joutuu siitä maksamaan ylimääräistä hintaa. Netflixiin tulee myös jatkossa kirjautua vähintään kerran kuukaudessa siitä osoitteesta, joka on ilmoitettu tilauksessa.

Jo ennestään osassa Netflixin markkina-alueista käytössä ollut uudistus on kerännyt runsaasti kritiikkiä. Esimerkiksi Twitterissä on levinnyt #CancelNetflix, eli peru Netflix -tunniste. Käyttäjätilien jakamista koskevan uudistuksen lisäksi palvelun käyttäjiä on risonut esimerkiksi Netflixin tapa lopettaa suosittujakin sarjoja kesken.