Päättäjäisviikonlopun säässä harmillinen käänne

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Toukokuu vaihtuu kesäkuuhun ajankohdalle viileissä merkeissä, vaikka ennusteet lupailivat vielä aiemmin muuta. Päättäjäisviikkos vietetään näillä näkymin koleissa merkeissä. Viikon aikana öisin voi olla hallaa, jopa yöpakkasia.

Forecan mukaan sää viilenee vähitellen maanantaista perjantaihin. Etelässä on aurinkoisinta ja pohjoisessa pilvisintä, mutta tilanne vaihtelee päivästä ja alueesta toiseen. Päivälämpötilat vaihtelevat etelä- ja keskiosissa 10-18 asteessa ja pohjoisessa 4-13 asteessa.

Päättäjäisviikonloppuna on syytä varautua sadekuurojen tai paikallisen jatkuvankin sateen mahdollisuuteen. Suurimmassa osassa Suomea sää tulee kuitenkin todennäköisesti olemaan poutainen. Päivälämpötilat sijoittuvat maan etelä- ja keskiosassa 10-15 asteen tienoille, pohjoisessa 6-12 asteeseen.

– Mikäli viikon tai päättäjäisviikonlopun ajalle on säänarkoja suunnitelmia, kannattaa seurata paikallissääennusteiden lisäksi karttamuotoisia sade-ennusteita, jotka näyttävät hyvin, missä sateita saattaa esiintyä, vinkkaa meteorologi Joanna Rinne Forecasta.