Aurinkolasit sytyttivät auton tuleen Britanniassa – palokunnalta varoitus

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Tietyt kuumaan autoon auringonpaisteeseen jätetyt esineet voivat aiheuttaa merkittävän paloturvariskin. Tästä saatiin taannoin esimerkki Iso-Britanniassa, jossa auton palamisen taustalla oli varsin vähäpätöiseltä kuulostava asia.

Nottinghamshiren palokunnan ykikkö hälytettiin sammuttamaan paloa lauantaina, joka oli maan siihen saakka vuoden kuumin päivä. Parkissa olleessa autossa oli syttynyt tulipalo. Sen aiheuttivat kojelaudalle auringonpaisteeseen jätetyt aurinkolasit.

Palokunta jakoi kuvan palaneesta kojelaudast ja tulipalon tuhoamasta tuulilasista sosiaalisen median tileillään. Ihmisiä muistutettiin varomaan, mitä esineitä he jättävät auringonvaloon. Esimerkiksi silmä- ja aurinkolasit voivat aloittaa tulipaloja suurennuslasin tavoin.

– Pidä huoli, että heijastavat esineet ovat poissa suorasta auringonpaisteesta, Notthinghamshiren palokunta tiedotti.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.