Näitä automerkkejä joudutaan hinaamaan eniten – ja näistä syistä

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Liikenteessä tulee eteen tilanteita, joista ei selviä ilman hinauspalveluiden apua. Nyt POP Vakuutus on selvittänyt, mistä syistä hinauspalveuiden puoleen yleisimmin käännytään. Samalla selvisi, mitä automerkkejä hintaan eniten. Yleisin hinauksen syy kaikilla vertailun autoilla on moottorivika noin 30 prosentin osuudella.

Merkittävä osuus moottorivioista ilmeni Audeissa. Kyseisen merkin tapauksessa hinauksista 40 prosenttia johtui moottoriviasta. Toiseksi yleisin syy auton hinaukselle on se, ettei auto käynnisty. Käynnistysongelmia oli vertailussa eniten Hyundailla, Reunaultilla Nissanilla. Kaikkien merkkien tapauksessa käynnistymättömyys oli syynä 13 prosenttiin kaikista hinausoperaatioista.

Yleisimpiä ongelmia edustivat myös vaihteiston viat seitsemällä prosentilla ja rengasongelmat kuudella prosentilla. 4,5 prosenttia hinaustehtävistä johtui kolaroimisesta. Auton iällä ja ajokilometrien määrällä oli odotettavasti selvä yhteys hinattavaksi joutumisella.

POP Vakuutuksen korvauspuolen operatiivinen päällikkö Tommi Lehmusvirta suosittelee tiedotteessa turvautumaan kaverin sijaan ammattilaisten hinauspalveluiden puoleen. Nykyautojen tekniikan vuoksi auto ei ole välttämättä turvallisesti hinattavissa, jos sähköinen ajolaitteisto ei toimi. Myös esimerkiksi rikkoutuva vaihteisto voi aiheuttaa lisävahinkoa hinaustilanteessa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.