Harvinainen Sega-peli huutokaupattiin huimalla summalla – yli 9 000 euroa

Digi Pelit · Tim Isokivi

Harvinaiset ja hyväkuntoiset videopelit ovat alan keräilijöiden keskuudessa haluttua tavaraa. Harvinaisimmista nimikkeistä saatetaan helposti maksaa useita tuhansia euroja, kuten nyt on käynyt koripalloteemaisen pelin tapauksessa.

Sega Megadriven Lakers vs Celtics -pelin PAL-versio myytin eBayssa 7 870 punnan, eli noin 9 160 euron hintaan. Pelin amerikkalaista NTSC-versiota liikkuu myynnissä jopa vain muutamien eurojen hintaan. PAL-version korkea arvo selittyy sen harvinaisuudella.

Lakers vs Celtics -peli oli määrä julkaista NTSC-alueiden lisäksi myös PAL-alueilla. Julkaisu kuitenkin peruttiin viime hetkellä, eikä peli nähnyt virallisesti päivänvaloa Euroopassa. Versiot erottaa toisistaan erilaisista kansista.

Video Game Chronicles -sivuston mukaan Lakes vs Celtics -pelin PAL-versiosta on tiettävästi olemasssa 13 kopiota. EA:n tietojen perusteella levitykseen ehti kuitenkin aikoinaan päätyä yhteensä 192 pelikasettia.