Sia paljasti saaneensa autismikirjon diagnoosin

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Music-niminen musikaalielokuva on artisti Sian, kirjailija Dallas Claytonin ja elokuvan tähtien Kate Hudsonin, Maddie Zieglerin ja Leslie Odom Jr.:n yhdessä käsikirjoittama ja Sian ohjaama. Music-elokuvassa tanssija ja näyttelijä Maddie Ziegler esittää autistista tyttöä, jonka Kate Hudson saa hoidettavakseen. Sian mukaan elokuva on rakkauskirje autistisille lapsille ja aikuisille.

Nyt kaksi vuotta elokuvan ensi-illan jälkeen 47-vuotias Sia on kertonut, että hänellä on todettu autismin kirjo. Autismikirjon häiriöt ovat neurologisia kehityshäiriöitä, jotka alkavat jo lapsuudessa. Nainen sai oman diagnoosinsa kuitenkin vasta nyt.

Sia meni juuri naimisiin Dan Bernadin kanssa ja on kertonut elävänsä tällä hetkellä elämää, jossa hän pystyy ensimmäistä kertaa olemaan aito oma itsensä. Ennen autismidiagnoosiaan tähti myös raitistui, mikä oli suuri asia hänen elämässään. Tähti kommentoi People-sivuston mukaan, että tuntemattomille ihmisille kokouksissa avautuminen ja oman itsensä ja virheidensä paljastaminen oli todella puhdistava kokemus naiselle.