Nyt on koiralla melkoinen kieli – pituutta yli 12 senttiä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Labradorinnoutajan ja saksanpaimenkoiran sekoitu Zoey on päällisin puolin melko normaalin näköinen koira. Lemmikin suusta paljastuu kuitenkin melkoinen ylläty. Zoeyn kieli on nimittäin ennätyksellisen pitkä.

Zoeyn Yhdysvaltojen Louisianassa asuvat omistajat Sadie ja Drew Williams kiinnittivät huomiota lemmikkinsä isoon kieleen jo varhain. He kuitenkin epäilivät koiranpennun kielen saavuttavan perinteisemmät mittasuhteet lemmikin kasvaessa. Toisin kävi.

Zoeyn kielen pituudeksi on mitattu hurjat 12,7 senttiä. Guinnessin ennätystenkirja on vahvistanut kyseessä olevan maailman pisin koiran kieli. Zoeyn kieli roikkuu usein ulkona sen suusta, mutta toisinaan pituus tulee ihmiille yllätyksenä.

– Ihmiset haluavat toisinaan silitellä Zoeyta ulkoiluttaessamme sitä. Joudumme varoittamaan heitä: ”Hei, koiramme on ystävällinen mutta saattaa kuolata päällesi”, Drew kertoi Guinnessille.