Maailman suurin krokotiili on jo seniori – ikäarvio 120 vuotta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman suurin tarhassa asuva krokotiili on australialainen Cassius. 5,48 metriä pitkä Matelija otettiin kiinni Australian Pohjoisterritoriossa sijaitsevassa Finniss-joessa vuonna 1984.

Cassius elää nykyään Marineland Crocodile Parkissa Green Islandilla. Suistokrokotiili on jo todellinen matelijavanhus. Vaikka tarkkaa ikää on vaikea arvioida, epäilee krokotiilitutkija Graeme Webb sen olevan jopa 120-vuotias.

– Cassius oli iso ja vanha jo silloin, kun otimme sen kiinni. 38 vuotta myöhemmin krokotiili on edelleen elossa. Saamme siitä merkittävää tietoa krokotiilien pitkästä iästä, Webb kertoi ABC-uutissivustolle.

Krokotiilin osti vuonna 1987 George Craig, joka toimitti sen Green Islandille. Craigin 93-vuotias pojanpoika Toody Scott työskentelee nykyään krokotiilinhoitajana Marineland Crocodile Parkissa. Hänen mukaansa Cassius on edelleen virkeä, vaikka usein krokotiilivanhukset muuttuvat iän myötä säyseiksi.