Top Gear -ohjelmasta suomalaisversio – juontajana myös Teemu Selänne

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläisestä Top Gear -autoiluohjelmasta tehdään suomalainen versio. Ensi vuonna Nelosella nähtävä kotimainen versio saa luonnollisesti nimen Top Gear Suomi. Suosikkiohjelman suomalaista versiota juotavat koomikko Ismo Leikola, jääkiekkoilija Teemu Selänne ja juontaja-koomikko Christoffer Strandberg.

He kilpailevat erilaisissa autoiluun liittyvissä haasteissa selvittäen, kuka on paras autoilija. Kolmikko pääsee niin klassisten teiniautojen, city-maastureiden, superautojen kuin päästöttömienkin ajoneuvojen rattiin.

– Jo pitkään olemme halunneet Top Gearille paikallisen version Suomeen. Olemme innoissamme ohjelman löydettyä hyvän kodin Neloselta, hehkuttaa tiedotteessa BBC Studios Nordicin päällikkö Jan Salling.

Brittiläisen version tavoin Top Gear Suomesas on mukana myös vierailevia tähtiä. Julkkisvieraiden ajotaidot laitetaan koetukselle ajoradalla Star in a Car -osuudessa.

Alkuperäinen Top Gear alkoi Iso-Britanniassa BBC-kanavalla jo vuonna 1977. Sarjasta on tehty myös muun muassa yhdysvaltalainen, australialainen ja venäläinen versio. Top Gear Suomi alkaa Nelosella ja Ruudussa keväällä 2024.