Nyt olisi sitä lämpöä tarjolla – hellelukemat mahdollisia tällä viikolla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Alkukesän viileät säät vaikuttaisivat olevan vihdoin väistymässä. Suomeen ennustetaan saapuvan 12. kesäkuuta alkavalla viikolla lämmintä ilmaa maan eteläpuoliskolla vaikuttavan korkeapaineen myötä. Jopa hellelukemat ovat mahdollisia.

Forecan mukaan sää vaikuttaa olevan lähes pelkästään poutaista maan etelä- ja keskiosassa. Pieni mahdollisuus paikallisille sateille näkyy vasta seuraavana viikonloppuna. Maan pohjoisosassa sää voi olla pilvisempää, mutta silti aurinkovoittoista.

Päivälämpötilat nousevat Suomen etelä- ja keskiosissa maanantaina reiluun pariinkymmeneen asteeseen. Tiistaina tai keskiviikkona helleraja voi rikkoutua paikallisesti ja loppuviikosta jopa lähes 30 asteen lämpötilat ovat mahdollisia. Maan pohjoispuoliskolla lämpötilat ovat vaihtelevampia ja jäävät alhaisemmiksi.

Vuoden korkeimman mitatun lämpötilan ennätys tulee suurella todennäköisyydellä rikkoutumaan tällä viikolla. Tähän asti vuoden korkein mitattu lämpötila Suomessa oli 25,1 astetta Niinisalon lentokentällä 22. toukokuuta.