Paul McCartney yllätti: Uusi Beatles-kappale tulossa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

The Beatles -yhtyeen taival päättyi vuosikymmeniä sitten. Nyt yhtyeen basisti Sir Paul McCartney on kuitenkin kertonut, että Beatlesilta kuullaan uusi kappale vielä lähiaikoina.

Varsinaisesta täysin uudesta kappaleesta ei ole kyse. McCartneyn mukaan yhtyeen elossa olevat jäsenet käyttivät tekoälyä käyttääkseen edesmenneen John Lennonin ääntä vanhasta demosta ja tekivät kappaleen valmiiksi.

– Me viimeistelimme kappaleen juuri, ja se tullaan julkaisemaan myöhemmin tänä vuonna, McCartney paljasti BBC Radio 4 -kanavan haastattelussa.

McCartney ei kertonut, mistä kappaleesta oli kyse. BBC:n mukaan kyseessä on kuitenkin todennäköisesti Lennonin vuonna 1978 säveltämä Now And Then. Yhtyeen elossa olevat jäsenet suunnittelivat kappaleen loppuun saattamista jo vuonna 1995.

McCartney sai Now And Then -kappaleen demon sisältävän kasetin Lennonin leskeltä, Yoko Onolta. Lennonin vähän ennen kuolemaansa vuonna 1980 koostamaan kasettiin oli kirjoitettu ”For Paul” eli Paulille. Lennon oli nauhoittanut kappaleet mankalle pianon äärellä kotonaan New Yorkissa.