Stara Paul McCartney

Viihdeuutiset

Kanye Westin fanit järjen riemuvoitto: ”Hän antaa Paul McCartneylle artistiuran!”

Musiikkimaailman omaperäisimpiin egoisteihin lukeutuva Kanye West on saanut kunnian levyttää maailmanhistorian menestyneimpiin lukeutuvan artistin, The Beatles -yhtyeestä tutun Paul McCartneyn kanssa. He julkaisivat yhdessä Only One -nimisen singlen.

Räppärin fanit osoittivat samalla yleistietonsa tason. Kun tieto Westin ja McCartneyn yhteistyöstä julkistettiin, ryhtyivät monet räppärin faneista ihmettelemään julkisesti esimerkiksi Twitterissä, että kuka on tämä täysin tuntematon Paul McCartney. Fanit iloitsivat pääasiassa siitä, että supertähti Kanye West antaa tuntemattomalle laulajalupaukselle mahdollisuuden nousta tähdeksi.

Osa viesteistä täytyy olla vain vitsejä, mutta todennäköisesti valtaosa kommenteista on aitoja. Paul McCartney nousi maailmanhistorian suurimmaksi poptähdeksi tasan 20 vuotta ennen kuin Kanye West edes syntyi. Westin syntyessä maailmaan vuonna 1977 oli McCartney saanut seinälleen jo kymmeniä kulta- ja platinalevyjä.

Viihdeuutiset

Beatles-legenda ylisti räppäreitä: Show parasta ikinä!

The Beatles -yhtyeessä 1960-luvun alkupuolella maailmanhistorian suosituimpien rocktähtien joukkoon noussut Sir James Paul McCartney käväisi jokunen vuosi sitten konsertoimassa myös Suomessa. 72-vuotias muusikko joutui taannoin keskeyttämään Japanin kiertueensa sairastuttuaan vakavasti viruksen aiheuttamaan tautiin.

McCartneyta arvostetaan suuresti lauluntekijänä, vaikka hän ei ole koskaan opetellut lukemaan nuotteja. Hän on säveltänyt yksin tai yhdessä, esimerkiksi John Lennonin kanssa, lukuisia legendaarisia kappaleita, kuten Hey Jude, Let It Be, Yellow Submarine, Yesterday, Penny Lane ja Eight Days a Week. Nyt mies on järjestänyt Twitterissä kyselytunnin faneilleen.

Eräs ihailijoista tiedusteli, mikä miehen näkemistä musiikkikeikoista on ollut kautta aikojen paras. Vastaus yllätti varmasti kaikki rockveteraanin tuotantoon tykästyneet, sillä Paul valitsi parhaaksi Kanye Westin ja Jay Z:n vuoden 2012 Watch the Throne Tourin -kiertueen keikan. Vaikka McCarteny tunnetaan etenkin sopeutuvaisuudestaan eri musiiikkityyleihin, tuli räppäreiden keikan hehkuttaminen hieman puskista.

Valitettavasti arvostettu legenda ei omista oikeuksiaan The Beatlesin kappaleisiin, koska Michael Jackson osti ne huutokaupassa vuonna 1985. Äskettäin Paul McCartneyn kerrottiin saavan itselleen oikeudet takaisin. Vuonna 1976 säädetyn Yhdysvaltalaisen lain mukaan ennen vuotta 1978 tehtyjen kappaleiden oikeudet siirtyvät niiden kirjoittajalle 56 vuoden päästä säveltämisestä. Tämä tarkoittaa, että McCartney saa ensimmäisten Beatles-kappaleidensa oikeudet takaisin vuonna 2018. Esimerkiksi Let It Be -kappaletta hän joutuu kuitenkin odottamaan vuoteen 2026 asti.

Viihdeuutiset

Teinipojasta huippuharvinainen selfie – odottamaton pari taustalla

The Beatles -yhtyeessä 1960-luvun alkupuolella maailmanhistorian suosituimpien rocktähtien joukkoon noussut Paul McCartney käväisi jokunen vuosi sitten konsertoimassa Suomessa. Muusikkolegenda ei omista oikeuksiaan The Beatlesin kappaleisiin, koska Michael Jackson osti ne huutokaupassa vuonna 1985.

Nyt Paul McCartney on noussut otsikoihin varsin erikoisissa merkeissä. Hän päätyi nimittäin maailman rikkaimpiin kuuluvan liikemies Warren Buffettin kanssa teinipoika Tom Whiten selfie-kuvaan. Otos päätyi Tomin kaverin, Luke Koestersin Twitter-tilille.

Luke kertoi Huffington Post -lehdelle kuulleensa Tomin kanssa Paul McCartneyn vierailevan paikallisella jäätelökioskilla. Kaksikko yritti saada Beatles-legendaa antamaan nimikirjoituksia, mutta miehen henkivartija ei sallinut tätä. Pojat saivat kuitenkin ottaa niin monta valokuvaa kuin he halusivat.

Äskettäin Paul McCartneyn kerrottiin saavan itselleen oikeudet takaisin Beatles-yhtyeen kappaleisiin. Vuonna 1976 säädetyn Yhdysvaltalaisen lain mukaan ennen vuotta 1978 tehtyjen kappaleiden oikeudet siirtyvät niiden kirjoittajalle 56 vuoden päästä säveltämisestä. Tämä tarkoittaa, että McCartney saa ensimmäisten Beatles-kappaleidensa oikeudet takaisin vuonna 2018. Esimerkiksi Let It Be -kappaletta hän joutuu kuitenkin odottamaan vuoteen 2026 asti.

Viihdeuutiset

Beatles-kappaleiden oikeudet Paul McCartneylle

The Beatles -yhtyeessä 1960-luvun alkupuolella maailmanhistorian suosituimpien rocktähtien joukkoon noussut Paul McCartney käväisi pari vuotta sitten konsertoimassa Suomessa. Hän esiintyi viime vuonna myös Nirvana-yhtyeen riveissä New Yorkin Madison Square Gardenissa järjestetyssä juhlakonsertissa.

Nyt Paul McCartneyn kerrotaan olevan viimein saamassa itselleen oikeudet Beatles-yhtyeen kappaleisiin. Oikeudet kuuluivat aikaisemmin edesmenneelle Michael Jacksonille, joka osti ne huutokaupassa ATV Music -musiikkikustantamon muodossa vuonna 1985. Tempaus viilensi McCartneyn ja Jacksonin välit, sillä 71-vuotias laulaja olisi halunnut oikeudet itselleen.

Aivan heti Paul McCartney ei kuitenkaan saa kaikkien kappaleiden oikeuksia itselleen. Vuonna 1976 säädetyn Yhdysvaltalaisen lain mukaan ennen vuotta 1978 tehtyjen kappaleiden oikeudet siirtyvät niiden kirjoittajalle 56 vuoden päästä säveltämisestä. Tämä tarkoittaa, että McCartney saa ensimmäisten Beatles-kappaleidensa oikeudet takaisin vuonna 2018. Esimerkiksi Let It Be -kappaletta hän joutuu The Guardian -lehden mukaan odottamaan vuoteen 2026 asti.

Mikäli Paul McCartney kuolee ennen kappaleiden saapumista 56 vuoden ikään, niiden oikeudet siirtyvät hänen perijöilleen. Michael Jacksonin huhuttiin suunnittelevan oikeuksien luovuttamista McCartneylle ennen kuolemaansa, mutta tähden testamentista ei löytynyt mainintaa ATV Music -musiikkikustantamosta tai kappelista ja niin ikään ne siirtyivät popin kuninkaan perikunnan nimiin.

Viihdeuutiset

Ahneuden huippu? Supertähdet rahastavat fanitapaamisilla – tuhansia euroja sekunneista

Aikaisemmin oman musiikki-idolin tapaaminen oli mahdollista vain kilpailun voittamalla tai konserttipaikan takahuoneeseen livahtamalla. Nykyään myös kuvettaan kaivamalla on mahdollisuus tällaiseen elämykseen. Nyt tähdet nimittäin rahastavat fanitapaamisilla huimiakin summia.

Uuden sukupolven popparit ovat muokanneet tapaa, jolla artistin ja fanin suhde määräytyy. Justin Bieberin, One Directionin ja Cheryl Colen ansiosta faneilla ympäri maailmaa on mahdollisuus päästä tapaamaan idoliaan, mikäli he maksavat suuret summat artistille. Uusien popsensaatioiden lisäksi myös vanhat suosikkiyhtyeet ovat alkaneet noudattaa käytäntöä, uutisoi Daily Mail sivusto.

Yleensä tapaaminen on lyhyt ja kestää vain sekunteja. Hetken juttelun jälkeen fanit pääsevät valokuvaan tähden kanssa, jonka jälkeen heidät saatellaan pois tilanteesta. Liput fanitapaamiseen alkavat 100 punnasta eli 130 eurosta.

Musiikkiteollisuus sai äskettäin kritiikkiä ahneudesta, kun Cheryl Cole veloitti 350 puntaa eli 450 euroa sekuntien mittaisesta fanitapaamisesta konserttinsa yhteydessä. Teollisuuden sisäpiiriläisten mukaan trendi on kuitenkin kuumimmillaan juuri fanien ansiota. Fanitapaamiset voivat lisätä parhaimmillaan lähes 600.000 puntaa eli 775.000 euroa artistin lompakkoon konserttikiertueen tulojen lisäksi.

Paul McCartneyn, Rod Stewartin ja Kylie Minoguen kerrotaan tarjoavan myös VIP-lippuja keikkaharjoituksiinsa. Tarjoukseen lukeutuu ruokaa, lahjoja ja railakkaat jälkibileet. Fanit saattavat haluta näihin tähtitapaamisiin, mutta ne harvoin järjestyvät heidän tahtonsa mukaan. Tapaamiset toimivatkin yleensä artistin ehdoilla, tähti voi siis esimerkiksi ärsyyntyessään kieltäytyä poseeraamasta yhteiskuvissa.

Beyoncella on tapaamisissa sääntö, jonka mukaan hän ei halaa fanejaan. Kalleimmista tapaamisista ovat vastanneet tähän mennessä Madonna, Justin Bieber ja One Direction, joiden rahastamat sekunnit kustansivat faneille 1.000 – 3.000 puntaa eli 1.500 eurosta 3.500 euroon. Pelkästään ahneudesta ei kuitenkaan voida puhua, sillä jotkut artistit lahjoittavat tapaamisten tuotot suoraan hyväntekeväisyyteen.

Viihdeuutiset

The Beatles -tähtien lapset muodostamassa yhtyettä?

The Beatles -yhtye kuuluu pophistorian legendaarisimpiin nimiin, ja bändi onkin yksi maailman menestyneimmistä yhtyeistä. Nyt The Beatles -legenda Paul McCartneyn poika, James, on tuonut julki erittäin mielenkiintoisen kokoonpanoidean uudelle yhtyeelle.

BBC-televisiokanavalle annetun haastattelun mukaan James McCartney nimittäin haluaisi perustaa bändin muiden The Beatles -yhtyeen jäsenten lasten kanssa. Uuden sukupolven yhtyeeseen kaavaillaan James McCartneyn lisäksi edesmenneen John Lennonin poikaa Sean Lennonia, Ringo Starrin poikaa Zak Starkeytä sekä myöskin edesmenneen George Harrisonin poikaa Dhani Harrisonia.

Zak Starkey on kuitenkin jo kertonut olevansa liian kiireinen liittyäkseen yhtyeeseen, mutta hänen veljensä Jason on ilmaissut kiinnostusta bändiä kohtaan, jos sellainen joskus kootaan. Jason, veljensä Zakin tavoin, soittaa rumpuja. Bändiin kaavailluista jälkeläisistä kaikki ovat tavalla tai toisella tienanneet elantonsa musiikin saralla.

James McCartney on uransa aikana julkaissut kolme levyä ja työskennellyt studiossa myös kuuluisan isänsä kanssa. Sean Lennon taas soittaa kitaraa ja hänkin on julkaissut useita levyjä. Lapsista menestynein on ehkä kuitenkin pestistä jo kieltäytynyt Zak, joka on soittanut rumpuja Oasiksessa sekä The Who -yhtyeessä.

– Kyllä, toivottavasti. En tiedä, pitää odottaa ja katsoa, pohtii James McCartney mahdollista supertähtien jälkeläisistä koostuvaa yhtyettä BBC:lle.