Tänään on kansainvälinen kirveenheittopäivä – harrastaisitko tätä mökillä?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa osa erämaamatkailukeskuksista järjestää kirveenheittotapahtumia tai tempauksia. Kirveenheitto on tekniikkalaji, jossa heitetään eri kokoisia kirveitä tauluun yleensä ulkotiloissa. Harrastuksessa on äärimmäisen tärkeää noudattaa turvallisuutta.

Harva kuitenkaan tietää, että tänään 13. kesäkuuta vietetään virallista, kansainvälistä kirveenheittopäivää. Kyseessä on maailman kirveenheittoliigan järjestämä tempaus, jossa on tarkoituksena lisätä lajin tietoisuutta. Virallisena urheilulajina kirveenheitto on suosittua etenkin Pohjois-Amerikassa, ja rapakon takana järjestetään lukuisia kilpailuja lajin harrastajille.

Tavallisimmin kirveenheitoll pyritään lievittämään stressiä ja pitämään hauskaa ystävien ja perheen kanssa. Kirveenheitossa on ideana heittää puunkaatoon tarkoitettu työkalu maalitauluun, ja mitä lähemmäs keskikohtaa kirveen saa, niin sitä enemmän pisteitä voittaa. Kirveenheiton maailmanmestaruuskilpailut järjestettiin hiljattain, ja tapahtuma kuvattiin suorana lähetyksenä Youtubeen.