Museokortin tarjonta laajeni jälleen – mukana jo 370 kohdetta Suomessa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomen ensimmäiset Museokortit luovutettiin presidenttiparille Mäntyniemessä 5. toukokuuta 2015. Tämän jälkeen kortista on tullut olennainen osa monen suomalaisen vapaa-aikaa. Museoissa käymisestä on tullut trendikästä, sillä näyttelyt on rakennettu nykyaikana kiinnostaviksi kokonaisuuksiksi pölyttyneiden esittelyjen sijaan. Virtuaaliset kokemukset ja ajankohtaiset luennot ovat niin lasten kuin aikuisten mieleen.

Museokortilla pääsee jo lähes 370 kohteeseen, sillä elämysten määrä on kasvanut jälleen. Uudet kohteet tarjoavat muun muassa nykytaidetta, muotoilua, kotimuseoita, kotiseutuhistoriaa, henkilöhistoriaa ja katsauksen taiderikosten maailmaan. Museokortti on voimassa vuoden ajan ja toimii pääsylippuna koko Suomessa. Museokortti-museot ja -näyttelyt löydät Museot.fi -palvelusta ja Museokortti-sovelluksesta.

– Museokortti on tutkitusti muuttanut museoiden käyttökulttuuria: kynnys poiketa museoon on madaltunut, piipahtamiset lisääntyneet. Myös aiemmin museoista kiinnostumattomat henkilöt ovat innostuneet museoiden upeista sisällöistä. Museokortti löytyy noin 300.000 suomalaisen lompakosta.