Suomalainen base-hyppääjä kuoli Italiassa – ensimmäinen kerta Suomessa

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen base-hyppääjä on kuollut Italiassa. 32-vuotias mies menehtyi onnettomuudessa maan koillisosassa sijaitsevassa Dolomiittien vuoristossa keskiviikkona. Asiasta uutisoi STT.

Suomalaisten base-hyppääjien yhdistyksen puheenjohtaja Kalle Hannukselan mukaan hyppääjä löydettiin kuolleena maastosta paikallisten pelastusviranomaisten toimesta. Menehtynyttä miestä kuvaillaan kokeneeksi laskuvarjo- ja base-hyppääjäksi. Hänellä oli kuolemaan johtaneen hypyn aikana päällään liitopuku.

-Tämä oli Suomessa ensimmäinen kerta, kun base-hyppääjä kuolee hypätessään, Hannuksela kommentoi STT:lle.

Onnettomuuden syitä tutkitaan parhaillaan. Base-hyppääjät hyppäävät laskuvarjolla tai liitopuvulla kiinteiltä alustoilta, kuten kalliolta ja korkeiden rakennusten katoilta. Italian Alpeilla sijaitsevat Dolomiitit ovat suosittu hyppypaikka base-hyppääjien keskuudessaa alueen jyrkkien ja korkeiden vuorten ansiosta.