Uskovaiset saivat tahtonsa läpi – bussi numero 666 ei enää kulje Heliin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Rannikkoreittiä Hel-nimiseen kaupunkiin Puolassa kulkenut bussilinja 666 oli pitkään suosittu erityisesti turistien parissa. Mielensä pahoittaneiden tahojen ansiosta bussilinja on kuitenkin lopetettu.

Linja-autoliikennöitsijä PK Gdynia ilmoitti, ettei bussi 666 enää matkaa Heliin. Taustalla oli paikallisten konservatiivikristittyjen kampanja, sillä heidän mukaansa linja edisti satanismia. 666 on Raamatun ilmestykirjassa pedon luku, ja Hel-kaupungin nimi muistuttaa englannin kielen Helvettiä tarkoittavaa sanaa Hell.

BBC:n mukaan päätös vaihtaa nimi sai aikaan Puolassa myös kritiikkiä. Linja 666 oli suosittu esimerkiksi turistien keskuudessa, vaikka Heliin olisi päässyt junalla nopeammin kuin linja-autolla.

Linja 666:n sijaan Heliin kulkee jatkossaa linja 669. Aika näyttää, herättääkö myös se närkästystä vanhoillisten tahojen keskuudessaa. Numero 69 voi nimittäin viitata suosittuun seksiasentoon.