Janne Katajan lelukauppa lopettaa Tampereella: ”Lähelle ei pääse autolla”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yrittäjä ja juontaja Janne Kataja on tullut useimmille suomalaisille tutuksi lukuisista television viihdeohjelmista. Joitain vuosia sitten hän teki myös hieman toisenlaisen aluevaltauksen ja perusti oman Pieni Lelukauppa -liikkeen. Nyt toinen Tampereella sijaitsevista lelukaupoista sulkee ovensa kaupungin pääkadun varrella.

– Asiakaskyselyissä on ilmennyt, että kauppapaikkaa pidetään hankalana, koska myymälän lähelle ei pääse edes nopeasti noutamaan ostoksiaan autolla. Tämä on elintärkeää lelukaupan tapaiselle toimijalle, jossa osa tuotteista on kooltaan isoja ja hankalasti kannettavia, Katajan yhtiö tiedottaa.

Lelukauppa sijaitsee keskellä Hämeenkatua, joka on suljettu kokonaan yksityisautoilta. Moni muukin keskustan kivijalkaliike on viestittänyt samaa, koska yksityisautoilun estäminen on vähentänyt myymälöiden asiakasvirtaa. Hämeenkadun Pieni Lelukauppa sulkee ovensa kesän jälkeen ja siirtyy Lempäälän Ideaparkiin. Tampereen toinen liike jatkaa normaalisti toimintaansa Stockmannilla. Yrityksellä on liiketilat myös Helsingin Stockmannilla ja Riihimäellä.