Suhde kuntoon anopin kanssa? Näillä vinkeillä onnistut

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Toisinaan puolison äidin häiritsevä käytös muodostuu parisuhteen ainoaksi ongelmaksi. Se voi pahimmillaan romuttaa terveen suhteen ja estää romantiikan. Ahdistavat anopit voivat luoda myrkyllisen ilmapiirin, jossa on runsaasti jännitteitä ja konflikteja. Kuinka anopin saa hiljaiseksi, jotta stressi ja ahdistus vähenisi?

Psykologi Sanam Hafeez on vinkannut PureWow-julkaisussa keinoja parantaa suhdetta puolison äitiin. Kaikki alkaa kommunikaatiosta. Ylimieliset äidit eivät välttämättä ymmärrä, että he tekevät jotain väärin.

– Ole anoppisi kanssa selkeä ja suora, kerro tunteistasi ja rajoistasi ilman vastakkainasettelua, sanoo tohtori Hafeez.

Rajoja voi olla vaikea asettaa ja ylläpitää tietyissä tilanteissa. Ole valmis tekemään hieman ylimääräistä työtä tällä saralla. Vedä happea, istu alas ja pohdi omia tarpeitasi. Voit päättää rajoista ja kertoa niistä ja pitää niistä myös kiinni.

Toisinaan välien tulehtuessa on järkevämpää ottaa hajurakoa anoppiin. Varmista myös, että olette molemmat yhtä mieltä rajoista ja toimintatavoista puolisosi kanssa. Kyseessä on kuitenkin hänen äitinsä. Toisinaan voi olla järkevää hakea tukea terapeutilta tai luotetulta ystävältä joka voi tarjota objektiivisen näkökulman ja tarjota selviytymisstrategioita.