Espoon Höggkoplanin saari myynnissä 1,2 miljoonalla eurolla – kuulunut Ylelle

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Espoon Suvisaaristossa on myynnissä kokonainen saari. Yle on asettanut myyntiin Höggkoplanin saaren, joka on ollut vuodesta 1948 lähtien yhtiön työntekijöiden virkistyskäytössä.

Höggkopplanin saaren lähtöhinta on 1,2 miljoonaa euroa. Oikotie-palvelussa julkaistun myynti-ilmoituken mukaan matkaa Helsingistä saarelle on reilut 20 kilometriä ja läheisestä Byviken satamasta 4,5 kilometriä. 4,76 hehtaarin tontilla on lukuisia rakennuksia, joista nykyään ravintolana toimiva päärakennus valmistui vuonna 1921.

– Saari on kaavoitettu huvi- ja viihdetarkoituksia palvelevien rakennusten alueeksi ja parhaimmillaan toimii siis majoitus- ja kurssitoimintaa palvelevana kokonaisuutena. Lyhyehkön merimatkan, hyvien laitureiden, toimivan päärakennuksen sekä jo olemassa olevien useiden mökkien ja muiden majoitustilojen myötä saarella on mahdollisuus kehittää matkailu liiketoiminta, ilmoituksessa kerrotaan.

Ylen toimintapäällikkö Matti Uotinen kommentoi Taloussanomille saaren herättäneen kiinnostusta ulkomailla saakka. Ostotarjouksia saaresta voi esittää Sotheby´s International Realtylle 7. heinäkuuta saakka. Ostotarjoukset käitellään 31. elokuuta mennessä.