Poliisi aloitti esitutkinnan Tampereen base-hypystä

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tampereen Hakametsässä todistettiin viime viikon perjantaina uhkarohkeaa tekoa. Hakametsän lämpökeskuksen piipun päältä tehtiin base-hyppy. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Aamulehti.

Base-hyppy suoritettiin myöhään perjantai-iltana. Lämpökeskuksen savupiippu kohoaa noin 70 metrin korkeuteen. Hyppääjää oli alhaalla vastassa poliisiauto.

Poliisi on aloittanut esitutkinnan tapaukseen liittyen. Viimeisimpien tietojen mukaan hyppääjiä olisi ollut yhden sijaan paikalla 3-4 kappaletta. Väitettä ei kuitenkaan ole vahvistettu viranomaisten toimesta.

Base-hypyt tehdään laskuvarjolla tai liitopuvulla kiinteiltä alustoilta, kuten vuorten, rakennusten tai siltojen reunalta. Lajin harrastajat ovat hypänneet Hakametsän lämpölaitoksen piipun päältä ennenkin, muun muassa vuonna 2020.