Suomalaisklassikko Myrskyluodon Maija filmataan uudelleen – mukana kansainvälisiä nimiä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Näyttelijänäkin tunnettu Tiina Lymi ohjaa Myrskyluodon Maija -elokuvan, joka perustuu Anni Blomqvistin romaanisarjaan. Romaanien pohjalta on aiemmin tehty samanniminen televisiosarja 1970-luvulla. Ruotsin- ja englanninkielistä elokuvaa on kuvailtu kotimaiseksi suurtuotannoksi.

Lymin ohjaaman ja Solar Filmsin tuottaman Myrskyluodon Maijan päärooleja näyttelevät Amanda Jansson ja Linus Troedsson. Brittiläisiä upseereja elokuvassa näyttelevät Tony Doyle ja Normaaleja ihmisiä ja Derry Girls -sarjoista tunnettu Desmon Eastwood. Ahvenanmaalla kuvattavasta elokuvasta uutisoi muun muassa yhdysvaltalainen Variety-elokuvalehti, joka haastatteli Lymiä.

– Pidän siitä että tiedän mitä teen, mutta arvaamattomien sääolosuhteiden vuoksi on välttämätlntä improvisoida. Samaan aikaan kaunis ja hirveä luonto näyttelee tärkeää osaa elokuvassa. Sitä ei voisi kuvata studiosta, Lymi kuvaili odotuksiaan Ahvenanmaalla kuvaamisesta.

Myrskyluodon Maijassa vastanaineet Maija ja Janne muuttavat Ahvenanmaan saaristoon 1800-luvulla. Haasteita pariskunnan uudelle elämälle luovat armoton luonto ja taustalla riehuva Oolannin sota. Elokuvan ensi-iltaa kaavaillaan vuodelle 2024.