Maria Veitola vitsaili Kardashianien kustannuksella – Iida Ketola kritisoi : ”Joku feministi nauraa”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Toimittaja Maria Veitola aiheutti keväällä ihmetystä julkaisemalla itsestään kuvia vanhassa lämpökerrastossa siten, että hän kopioi poseeraukset Kardashianien aikaisemmista poseerauksista. Julkaisujen lähtökohtana on siis matkia julkkiskaunotarten asentoja ja tapaa esiintyä. Suurin osa sosiaalisen median vaikuttajista julkaisee itsestään kuvia sosiaalisessa mediassa.

Kardashianien perheellä on satoja miljoonia seuraajia. Heitä pidetään eräänlaisena ulkonäön ja tyylin esikuvina. Perheessä luodaan uraa muodin ja kosmetiikan parissa, kuntoillaan, kasvatetaan lapsia ja opiskellaan. Kim, Kylie ja Khloe ovat yksinhuoltajaäitejä – ja jatkuvan arvostelun kohteena.

– Sanokaa mitä sanotte somevaikuttajan työstä, mut voin vannoa, että se ei oo helppoa. On tosi vaikeeta! Nää Kardashian-Jenner -klaanin muikit on ihan hullun notkeita. En tiedä et onks se tää mun viidenkympin ikä, se että skippaan aina venyttelyn ja kehonhuollon vai se, että oon vaan niin himmee jäykkis persoona, että en todellakaan taivu tolleen iisisti noihin ihan luonnollisiin perusasentoihin joiden idea on -öö- siis vissiin niinku kertoa elämästä ja esitellä itseä. (Tarkistan tän vielä!), Veitola kirjoittaa.

Somevaikuttaja ja yrittäjä Iida Ketola ei purematta niellyt Veitolan tapaa korostaa omaa erinomaisuuttaan muiden kustannuksella. Iida Ketolan mukaan oikea feministi antais muiden poseerata miten haluaa. Toisin sanoen Maria Veitolalla on oikeus poseerata haluamallaan tavalla, mutta ei hänen tarvitsisi käyttää vetojuhtana miljoonien seuraamia julkkiksia – oma itsensä riittää. Maria Veitola esti Iida Ketolan Instagramissa. Lopulta hän poisti kuvan kommentointivapauden kokonaan.

– Kiitos Maria Veitola, ku muistutat omalla tavallasi et kaikilla on oikeus poseerata just miten tykkää ilman pelkoa siitä et mitä jos joku feministi nauraakin mun tavalle tuoda itseäni esille, Ketola kirjoitti.