Poliisi varoittaa autokauppahuijareista – tekaisevat pikavippimaksuja

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisi on varoittanut huijauksista, joiden kohteena ovat autojaan myymässä olevat henkilöt. Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen mukaan tapauksista kirjattu jo yli 20 rikosilmoitusta. Kaikissa tapauksissa tekijöiden toimintatapa on ollut samanlainen.

Poliisin mukaan tekijöistä yksi soittaa asiaomistajalle ja tarjoaa myytävästä autosta yleensä pyydetyn hinnan tai hieman vähemmän. Hän kertoo ottavansa pikavipin ja maksavansa auton sillä. Kun kaupat on jo sovittu, soittaa asianomistajalle toinen huijaukseen osallistuva.

Toinen soittaja tarjoaa autosta huomattavasti ensimmäistä enemmän rahaa. Asianomistajan soittaessa takaisin ensimmäiselle soittajalle paremmasta tarjouksesta, kertoo tämä jo ottaneensa pikavipin. Ensimmäinen soittaja väittää hänelle koituneen kuluja, jotka asianomistajan on korvattava.

Jos autoaan myyvä erehtyy maksamaan ensimmäiselle soittajalle tämä pyytämän summan, kumpikin ostajaehdokkaista hiljenee. Kukaan ei lopulta saavu hakemaan autoa. Poliisin mukaan tutkinnassa olevissa tapauksissa ei ole todellisuudessa otettu yhtäkään pikavippiä.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.