Tulevaisuus robottien kanssa – ihmiset rakastuvat yhä useammin koneisiin

Digi · Terhi Piiroinen

Cambridgen yliopiston asiantuntijat ovat julkaisseet kirjoitelman, jonka mukaan ihmiset saattavat pian rakastua tietokoneisiin. Tutkijoiden mukaan tekniikka kehittyy niin nopeasti, että ihmisillä on tulevaisuudessa lukuisia romansseja tekoälyn kanssa. Koneet ovat vaihtoehtona etenkin heille, jotka ovat epätoivoisia rakkauselämänsä suhteen.

Esimerkiksi Replika-sovellus käyttää jo nyt tekoälyä kumppaneiden luomiseen. Se tulee olemaan kehittyneempää ja suositumpaa. Asiantuntija ehdotti, että tietokoneet voisivat auttaa myös niitä, jotka harkitsevat syrjähyppyjä.

– Tällä hetkellä nämä ovat pienten markkinoiden sovelluksia, mutta on todennäköistä, että seuraavan kahden tai kolmen vuoden aikana nämä siirtyvät valtavirtaan, jossa tekoälyyn yhdistyy ystävyyden ja romantiikan taso, tohtori Henry Shevlin, yliopiston Leverhulme Center for the Future of Intelligence -keskuksesta sanoi.

– Kuvittele seksuaalisesti turhautunutta kumppania avioliitossa, jolla saattaa olla houkutus pettää. Jos he voisivat pelata vaarattoman eroottisen robotin kanssa, olisiko se vähemmän haitallinen vaihtoehto?