Mitä serkumpi sen herkumpi? Sukulaiset rakastuivat ja saivat kolme lasta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa avioliittoon aikovien on yhdessä pyydettävä avioliiton esteiden tutkintaa. Esteiden tutkinnan tarkoitus on varmistaa, että avioliitolle ei ole lainmukaisia esteitä. Tällaisia esteitä ovat muun muassa alaikäisyys ja voimassa oleva avioliitto. Avioliitto ei myöskään ole sallittu läheisten sukulaisten kesken. Suomessa serkukset voivat mennä keskenään naimisiin.

Joissakin kulttuureissa serkusten välisiä sukupuolisuhteita pidetään insestinä: serkusavioliitot ovat laittomia esimerkiksi joissakin osavaltioissa Yhdysvalloissa. Ilmeisesti Coloradossa näin ei ole, sillä 37-vuotias Celina ja 44-vuotias Joseph ovat olleet jo 17 vuotta avioliitossa ja heillä on kolme yhteistä lasta. Kymmenen vuoden avioliiton jälkeen he saivat tietää, että he ovat myös toistensa serkkuja.

– Teimme DNA-testin ja saimme tietää olevamme sukua keskenään. Tunsin ensin pahoinvointia, sillä luulin, että meidän on erottava, Celina myöntää.

Pariskunnalle oli huomautettu, että he ovat hyvin paljon samannäköisiä, joten he voisivat olla serkkuja keskenään. Se oli kuitenkin vitsi, mikä muuttui lopulta todeksi. Ero kävi mielessä, mutta he päättivät pysyä perheenä. Maailmanlaajuisesti serkusavioliitot ovat varsin yleisiä, esimerkiksi melkein puolet arabeista ovat naimisissa serkkunsa kanssa.