Muistatko Kyllä isä osaa -suosikkisarjan? Elokuvaversio on työn alla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kyllä isä osaa -komediasarja viihdytti suomalaiskatsojia 1990-luvulla ja uusintoina vielä tänä päivänäkin. Nyt rakastettu sarja on saamassa jatkoa elokuvan muodossa. Elokuvan ensi-ilta on vuonna 2024.

Kyllä isä osaa -elokuvassa perheen lapset ovat kasvaneet keski-ikään ja vanhemmat ovat jo eläkeiässä. Perheen omintakeinen dynamiikkaa, järkkymättömät persoonat ja pinttyneet tavat eivät kuitenkaan ole juurikaan muuttuneet. Jonna ja Jussi löytävät itsensä tutusta talosta vanhempien kanssa, ja Jonnan poika Junnu-asettuu kuvioon lähes liiankin luontevasti.

Alkuperäisiin rooleihinsa palaavat Tom Lindholm, Tuija Ernamo, Maiju Jokinen ja Jarno Jokinen. Panu Raipian ohjaaman elokuvan käsikirjoittavat Outi Keskevaari ja alkuperäisen sarjan luonut Pekka Lepikkö.

– Yleensä ajattelen, että aika aikaansa kutakin. Tämän sarjan kohdalla jouduin miettimään asiaa uudestaan, sillä näiden lähes 30 vuoden ajan olen saanut palautetta kyseisestä sarjasta lähes joka viikko. Ilolla voin todeta, että elokuvan käsikirjoitus on sarjan hengen mukainen, Tom Lindholm kertoo tiedotteessa.