Hiustenlähtö voi olla koronan jälkioire – näin autat kutrejasi palautumaan

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Hiustenlähdön on tutkittu olevan yksi koronan jälkeinen yllättävä ja ikävä jälkioire. Siitä ei kuitenkaan kannata olla liian huolissaan, koska koronasta johtuvan hiustenlähdön jälkeen hiusten on huomattu kasvavan itsestään takaisin niiden aiempaan vahvuuteensa.

Hiusten kasvamista voi kuitenkin nopeuttaa ja tukea muutamilla konsteilla. Ensimmäisenä kannattaa välttää kaikkea mikä rasittaa ja vahingoittaa hiuksia. Lämpökäsittelyt, kemialliset hoidot ja hiusten värjääminen kannattaa pitää minimissään, että jäljelle jääneet hiukset eivät ohene entisestään.

Hiustenlähdön jälkeen kannattaa panostaa laadukkaisiin hiustenhoitotuotteisiin ja käydä silloin tällöin myös kampaajalla hiusten rakennetta vahvistavissa hoidoissa. Healthista-sivuston mukaan on tärkeää myös pitää omat stressitasot alhaisena, koska stressi on yksi suuri tekijä, joka lisää hiustenlähtöä.

Tupakoiminen ja alkoholin nauttiminen kannattaa pitää minimissä mikäli haluaa panostaa hiusten terveyteen. Omaan ravintoon kannattaa lisätä myös ravintolisiä ja pitää huolta siitä, että saa päivän aikana tarpeeksi niin vitamiineja kuin kivennäis- ja hivenaineitakin.